Τα Όρια της Ευρώπης: Ασφάλεια, Μετανάστευση, Ανθρώπινα Δικαιώματα

22.05.2017 16:31 Athenaeum Intercontinental Athens, Λ. Συγγρού 89-93, Αθήνα

Δελτίο Τύπου

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Hans Seidel και τη Südosteuropa-Gesellschaft

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Τα όρια της Ευρώπης: Ασφάλεια, Μετανάστευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα»διοργανώνουν στην Αθήνα τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, το Ίδρυμα HannsSeidelκαι η Südosteuropa Gesellschaft (Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental Athens, από τις 9:00 το πρωί έως τις 19:30).

Σκοπός του συνεδρίου είναι να αναδείξει ως κοινό ευρωπαϊκό, αλλά και εθνικό ζήτημα για κάθε χώρα ξεχωριστά, τις μαζικές προσφυγικές εισροές στην Ευρώπη και να αξιολογήσει τις εμπειρίες που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια από κυβερνήσεις, δήμους, διεθνείς οργανισμούς, φορείς πρόνοιας, ΜΚΟ και τις ίδιες τις κοινωνίες σαν βάση προς ανάπτυξη αποτελεσματικότερων πολιτικών. Σε τρεις Συνεδρίες θα αναπτυχθούν οι διαφορετικές οπτικές γύρω από το Μεταναστευτικό/Προσφυγικό ως προς την Ασφάλεια, την Αλληλεγγύη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σαν πυλώνες ενσωμάτωσης των μεταναστών/προσφύγων με σεβασμό στις κοινωνίες και τους νόμους των ευρωπαϊκών χωρών όπου εγκαθίστανται.

Σε μια περίοδο εορτασμών των απαρχών της ευρωπαϊκής ενοποίησης, τα τρία ιδρύματα επιχειρούν μια ουσιαστική συζήτηση για τις επιδιώξεις και την ταυτότητα της Ευρώπης, που δέχεται εξωτερικές πιέσεις, αντιμετωπίζει εσωτερικές κρίσεις και καλείται να επικαιροποιήσει το μήνυμά της προς τους πολίτες της για να ανανεώσει την πορεία της. Στο συνέδριο θα συνεισφέρουν απόψεις, δεδομένα και καλές πρακτικές εξέχουσες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που εκπροσωπούν διεθνείς οργανισμούς και θεσμικούς φορείς πρώτης γραμμής για τα θέματα αυτά.

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται ο Philippe Leclerc, Εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, ο GeraldKnaus, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Σταθερότητας (ESI), οΔρ. Jens Bastian, Μέλος του Δ.Σ. της Südosteuropa-Gesellschaft, ο Δρ.HansPeter Uhl, Μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, η Ρόδη Κράτσα, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, πρ. Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οΑρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης, Διευθυντής του ΓραφείουΜεταναστών και Προσφύγων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Μαρία Σταυροπούλου, Διευθύντρια της Ελληνικής Κεντρικής Υπηρεσίας Ασύλου, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βουλευτής και Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, ηΧριστιάνα Καλογήρου, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ο Μανώλης Βουρνούς, Δήμαρχος Χίου. Τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα συνοψίσουν η Πρόεδρος του Ιδρύματος Hanns-Seidel, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Μονάχου και πρ. υπουργός Ursula Männle και η Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, Αναπλ. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στην Στρογγυλή Τράπεζα το απόγευμα θα μιλήσουν για «Το Μέλλον της Ευρώπης και τα Όριά της» ο Νίκος Τόσκας, Αναπλ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Alexander König, Μέλος του Κοινοβουλίου της Βαυαρίας, ο Simon Mordue, Αναπλ. Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, Βουλευτής και Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, με συντονιστή τον Δρα. Hansjörg Brey, Διευθυντή της Südosteuropa-Gesellschaft.

Για να παρακολουθήσετε το Συνέδριο, παρακαλούμε να δηλώστε συμμετοχή μέχρι Παρασκευή 19/5/2017 στο 2109444303 και στο info[at]idkaramanlis[dot]gr.

Υλικό

Υλικό εκδήλωσης

Φωτογραφίες & Video

Φωτογραφίες Εκδήλωσης

Αναζήτηση

Συγνώμη, δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.