Συνέδριο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ με θέμα: «Διασφαλίζοντας “Ευημερία για Όλους”: Αξίες και Πολιτικές της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς»

11.11.2010 16:50 Αθήνα

Δελτίο Τύπου

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Konrad Adenauer

Αντικείμενο του συνεδρίου ήταν η ιστορική διαμόρφωση και η σύγχρονη πορεία της «Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς», που αποτέλεσε θεμέλιο του ευρωπαϊκού κράτους πρόνοιας και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τις μέρες μας. Το θέμα στις επιμέρους πτυχές του ανέλυσαν πολιτικές προσωπικότητες, διαπρεπείς πανεπιστημιακοί, ερευνητές, και στελέχη οικονομικών οργανισμών από την Ελλάδα και τη Γερμανία. Η ανανέωση της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς είναι ένα από τα βασικά πεδία ενδιαφέροντος των δύο Ιδρυμάτων και σχετίζεται άμεσα με την ιστορία, την πολιτική και την ιδεολογία των κεντροδεξιών πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα και στη Γερμανία, της Νέας Δημοκρατίας και της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), αντίστοιχα.

Το συνέδριο άνοιξε με ομιλία του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και με τις τοποθετήσεις του Προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, του Αναπληρωτή Διευθυντή του Τομέα Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Συνεργασίας του Ιδρύματος Konrad Adenauer Frank Spengler, της ευρωβουλευτού και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Μαριέττας Γιαννάκου και του ευρωβουλευτή και μέλους της Ειδικής Επιτροπής για τη χρηματοπιστωτική, οικονομική και κοινωνική κρίση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Thomas Mann. Συντονίστρια ήταν η Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Υλικό

Υλικό εκδήλωσης

Φωτογραφίες & Video

Φωτογραφίες Εκδήλωσης

Αναζήτηση

Συγνώμη, δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.