Συνάντηση Εργασίας Γερμανών και Ελλήνων Νέων Πολιτικών Στελεχών

09.10.2017 10:43 Αθήνα

Δελτίο Τύπου

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Hanns Seidel

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία Συνάντηση Εργασίας μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων Νέων Πολιτικών (Young Leaders) που συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλήςκαι το Ίδρυμα Hanns Seidel στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων στα γραφεία του Ινστιτούτου στο Μοσχάτο.

Η συνάντηση είχε δύο σκέλη, το ένα με θέμα “Δημοκρατία και Λαϊκισμός” και το άλλο “Οι νέοι ως παραγωγοί ιδεών στην κοινωνία και την πολιτική”. Στο πρώτο συμμετείχαν η γερμανική αντιπροσωπεία και βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας: οι κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος Κυβερνητικού Προγράμματος ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ,Γιώργος Κουμουτσάκος, Τομεάρχης Εξωτερικών ΝΔ και Χρίστος Δήμας, Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, καθώς και η κυρία Σοφία Ζαχαράκη, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ και ο κ. Φίλιππος Φόρτωμας, Αναπληρωτής Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού ΝΔ. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε το ζήτημα της ανόδου του λαϊκισμού στην Ευρώπη, τα αίτιά του καθώς και η αδυναμία των πολιτικών ηγεσιών να δώσουν λύσεις.

Στο δεύτερο συμμετείχαν η γερμανική αντιπροσωπεία και στελέχη της ΟΝΝΕΔ. Εισηγητές ήταν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστας Δέρβοςκαι ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Χριστιανοδημοκρατών Φοιτητών στη Βαυαρία» (RCDS), κ. MoritzAlexander Möller. Το βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η νέα γενιά στην πολιτική και την κοινωνία. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως οι παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να αφουγκραστούν τη νέα γενιά και να την ενθαρρύνουν να συμμετάσχει στα κοινά.

Συντονίστριες της Συζήτησης ήταν οι κυρίες Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και Τζένη Καπέλλου, επικεφαλής του Ιδρύματος Hanns-Seidel στην Αθήνα.

Υλικό

Υλικό εκδήλωσης

Φωτογραφίες & Video

Φωτογραφίες Εκδήλωσης

Αναζήτηση

Συγνώμη, δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.