Κλιματική Αλλαγή και Νέες Πολιτικές: Διεθνής Κοινότητα, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα

13.07.2016 11:34 Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Αθήνα

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 13/07/2016

 

Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλήςπραγματοποίησε την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 ημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Νέες Πολιτικές: Διεθνής Κοινότητα, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα»στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Η πρώτη συνεδρία είχε θέμα «Οι εξελίξεις στο κλίμα και οι επιπτώσεις τους: Η Ελλάδα μετά το COP21» και ομιλητές ήταν ο κ.Γιώργος Μανέας, Προϊστάμενος Παρατηρητηρίου Ναυαρίνο (ΝΕΟ), η κ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος του Κύκλου Βουλευτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη- τ. Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης,Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ, Σύμβουλος Προέδρου Νέας Δημοκρατίας για το Περιβάλλονκαι ο κ. Δημήτρης Ιμπραήμ, υπεύθυνος εκστρατειών Greenpeace. Τη συνεδρία συντόνισε ο δημοσιογράφος κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Η δεύτερη συνεδρία είχε θέμα:«Κλιματική αλλαγή και οικονομία- Κόστος προσαρμογής-Ευκαιρίες για την ελληνική οικονομία» και ομιλητές ήταν ο κ.Γιώργος Γράτσος, πρόεδρος ELETAEN, ο κ. Φωκίων Δεληγιάννης, Διευθυντής Τομέα Υποδομών και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ, ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldermar Resorts και μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) και ο κ. Χρήστος Κοντογεώργος, Εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Τη συνεδρία συντόνισε ο καθηγητής Οικονομικών και Περιβάλλοντος Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ. Μιχάλης Σκούρτος.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής κ. Ρόδη Κράτσα δίνοντας έμφαση στην προτεραιότητα που αποκτούν οι περιβαλλοντικές πολιτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώςΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ομιλία του στις οικονομικές, δημογραφικές και διαγενεακές πτυχές του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Επίσης, τόνισε την υστέρηση της Ελλάδας σε καινούριες πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος. Στην ημερίδα οι ομιλητές συζήτησαν με το κοινό όπου συμμετείχαν βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών ΜΚΟ και σπουδαστές.

Υλικό

Υλικό εκδήλωσης

Φωτογραφίες & Video

Φωτογραφίες Εκδήλωσης

Αναζήτηση

Συγνώμη, δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.