Ευρωπαϊκό Σύνταγμα: Μια δημόσια συζήτηση

16.01.2003 14:28 Αθήνα

Δελτίο Τύπου

Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Γενική Γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ν.Δ. συνδιοργάνωσαν, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2003, στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών ημερίδα με θέμα: «Ευρωπαϊκό Σύνταγμα: Μια Δημόσια Συζήτηση». Στην ημερίδα χαιρετισμό απηύθυναν οι: Ιωάννης Μ. Βαρβιτσιώτης, Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, και Δημήτρης Σιούφας, Βουλευτής της Ν.Δ. και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.

Ομιλητές ήταν οι: Μαριέττα Γιαννάκου, Βουλευτής της Ν.Δ., Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στη Συνέλευση για το Μέλλον της Ευρώπης, Παρασκευάς Αυγερινός, Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ και Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στη Συνέλευση για το Μέλλον της Ευρώπης, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του Συνασπισμού και Αναπληρωματικό Μέλος στη Συνέλευση για το Μέλλον της Ευρώπης, Αντώνης Σκυλλάκος, Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ιωάννης Βαληνάκης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ν.Δ., και Γιώργος Αναστασόπουλος, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, τ. Υπουργός και τ. Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τη συζήτηση συντόνισε η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Συνέλευση για το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ.  Κώστα Καραμανλή.

Αναζήτηση

Συγνώμη, δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.