Εκδήλωση για την 27η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας

23.07.2001 14:22 Αθήνα

Δελτίο Τύπου

Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής σε συνεργασία με την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας διοργάνωσε εκδήλωση για την 27η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα στο Περιστύλιο του Ζαππείου. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής εγκαινίασε την έκθεση «Πρωτοσέλιδα της Μεταπολίτευσης», όπου φιλοξενούνται πρωτοσέλιδα της 24ης και 25ης Ιουλίου 1974 από πενήντα και πλέον εφημερίδες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας.

Στη συνέχεια ο Κώστας Καραμανλής, αφού απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συνένωσης όλων των  δυνάμεων της κοινωνίας για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της χώρας και της παγκόσμιας κοινότητας, τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες τους δημιουργούς Μίκη Θεοδωράκη και Σταύρο Ξαρχάκο για τον πολιτισμικό και παιδευτικό τους ρόλο στη διαμόρφωση των ιδεών της νεολαίας και του έθνους γενικότερα.

Ακολούθησε η ενότητα με τίτλο: «Λόγος και  Μέλος της Δημοκρατίας», όπου οι ηθοποιοί Χρυσούλα Διαβάτη, Κώστας Καρράς, Μαριέττα Ριάλδη, Νικήτας Τσακίρογλου και Ελένη Χατζηαργύρη ανέγνωσαν σύντομα διαχρονικά κείμενα για τη Δημοκρατία σε εναλλαγή με τη μουσική της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» και το τραγούδι των Δ. Μπάση, Κ. Βέττα και Σ. Λεονάρδου. Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή ταινίας μικρού μήκους για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Αναζήτηση

Συγνώμη, δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.