Η Θεσσαλονίκη μπροστά στα περιβαλλοντικά της προβλήματα

03.06.2010 12:20

Press release

Στην ημερίδα που διοργάνωσε το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής χαιρετισμό απηύθυναν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Ν.Δ. και η Κωνσταντίνα Μπότσιου, Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου ΠελοποννήσουΟι ομιλητές εξέτασαν επιμέρους θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη.

Ο Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ., Χρήστος Τζιμόπουλος,  ανέλυσε το πρόβλημα της λίμνης Κορώνειας με βάση μελέτες που έχει εκπονήσει στο πλαίσιο ειδικής ερευνητικής ομάδας. Αναφέρθηκε στα τεχνικά ζητήματα και στις επιπτώσεις που έχει για την πόλη της Θεσσαλονίκης η απώλεια μιας σημαντικής φυσικής υδάτινης δεξαμενής, όπως η Κορώνεια, σε μεγάλο βαθμό, ως αποτέλεσμα, καθυστερήσεων και αλλεπάλληλων, συχνά αντικρουόμενων επιστημονικών και πολιτικών προσεγγίσεων του προβλήματος. Ο Καθηγητής του Α.Π.Θ, Σταύρος Γιαννόπουλος και ο Χημικός Μηχανικός Κωνσταντίνος Πλάκας, παρουσίασαν τις πρακτικές που εφαρμόζονται στη διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων και στα προβλήματα που δημιουργεί η διόγκωση των αποβλήτων τα τελευταία χρόνια χωρίς παράλληλη υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων που θα αντιμετώπιζαν και τα διαδεδομένα φαινόμενα ανομίας γύρω από το θέμα αυτό. Ο  Επίκουρος Καθηγητής Δασικής Πληροφορικής του Α.Π.Θ. Παναγιώτης Λεφάκης εστίασε στους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται τα περιαστικά δάση (πυρκαγιές, πυκνή δόμηση κ.ά.) και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη προστασίας του Σέιχ σου.

Τη συζήτηση συντόνισε η Λιάνα Γούτα, Χημικός Μηχανικός και Υπεύθυνη του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Photos & Video

Event Photos

Search

Sorry, no results were found.