Πίσω

International Politics in Times of Change

Κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής ο συλλογικός τόμος με τίτλο International Politics in Times of Change, την επιμέλεια του οποίου έχει ο Λέκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαος Τζιφάκης.

 

Πρόκειται για τον τρίτο τόμο στη Σειρά «Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα» (Series on European and International Affairs) που εκδίδει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας στην αγγλική γλώσσα σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης εκδοτικό οίκο Springer.

 

Το βιβλίο περιλαμβάνει αναλύσεις ακαδημαϊκών και άλλων διακεκριμένων επιστημόνων από διάφορες χώρες, οι οποίοι καταγράφουν τις νέες πολιτικές τάσεις στο διεθνές σύστημα. Τα περιεχόμενα του τόμου αρθρώνονται σε τρία κύρια μέρη:

  • Το πρώτο μέρος επικεντρώνεται στους καθιερωμένους παγκόσμιους δρώντες (ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ιαπωνία) και στο ρόλο τους στη νέα κατανομή ισχύος.
  • Το δεύτερο μέρος αναφέρεται στις αναδυόμενες παγκόσμιες δυνάμεις (Κίνα, Ρωσία, Ινδία και Βραζιλία) και εξετάζει τη συμμετοχή τους στα διεθνή τεκταινόμενα.

 

Στο τρίτο μέρος εξετάζονται τα βασικά χαρακτηριστικά του διεθνούς συστήματος και αναλύονται ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως οι εθνοτικές συγκρούσεις, η διεθνής τρομοκρατία και η διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής.

Εικόνα Τεύχους
Copyright © 2011 idkaramanlis | All rights reserved.

Επικοινωνία

Πειραιώς 62
18346, Μοσχάτο
Τηλ. 2109444303
Fax. 2109444860
e-mail: info[at]idkaramanlis[dot]gr