Πίσω

Τζιφάκης Νικόλαος

Τζιφάκης Νικόλαος
Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο Νικόλαος Τζιφάκης είναι Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου (1996) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Μ.Α.) με μνεία άριστα (Distinction) στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές του Lancaster University (1997). Το 2002, ανακηρύχθηκε διδάκτορας (PhD) στις Διεθνείς Σχέσεις από το Lancaster University έχοντας εκπονήσει διατριβή με τίτλο: Securitization and Desecuritization Dynamics in South Eastern Europe (1992-1997).

Κατά την περίοδο 2005-2006 εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα με υποτροφία του ΙΚΥ στο Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΠΕΤ) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Έχει διδάξει ως Ειδικός Επιστήμων (ΠΔ 407/80) στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης (2004-2008), στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (2007-2008) και στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου. Από το Δεκέμβριο του 2007 ως το Δεκέμβριο του 2009 διετέλεσε Διευθυντής του Τομέα Διεθνούς Συνεργασίας του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει μελέτες που έχουν δημοσιευθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το 2007, του απονεμήθηκε το “Marcel Cadieux Distinguished Writing Award” για το άρθρο που συνέγραψε με τον Kαθηγητή Αστέρη Χουλιάρα και δημοσιεύτηκε στη διεθνή επιστημονική επιθεώρηση International Journal.

Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της επιστημονικής επιθεώρησης Τετράδια Πολιτικής Επιστήμης, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της τριμηνιαίας επιστημονικής επιθεώρησης Φιλελεύθερη Έμφαση και συνεπιμελητής της σειράς βιβλίων The Konstantinos Karamanlis Institute for Democracy Series on European and International Affairs που εκδίδεται από τον Springer. Τέλος, έχει αξιολογήσει, ως εξωτερικός κριτής, άρθρα προς δημοσίευση για επιστημονικά περιοδικά όπως: International Journal, Mediterranean Politics και Perspectives.

Copyright © 2011 idkaramanlis | All rights reserved.

Επικοινωνία

Πειραιώς 62
18346, Μοσχάτο
Τηλ. 2109444303
Fax. 2109444860
e-mail: info[at]idkaramanlis[dot]gr