Πίσω

Εκδόσεις

Συντονιστής: Δρ. Αντώνης Κλάψης, Ιστορικός - Διεθνολόγος

 

Το εκδοτικό έργο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πολιτικού και επιστημονικού προβληματισμού σε ποικίλα γνωστικά πεδία. Βασίζεται σε ερευνητικά προγράμματα και στις αναλύσεις έγκριτων αναλυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στη δραστηριοποίηση νέων ερευνητών.


Στόχος του εκδοτικού προγράμματος είναι να παρουσιάζονται οι εξελίξεις της επιστημονικής έρευνας σε συνδυασμό με την ανάλυση της σύγχρονης πολιτικής πραγματικότητας, ώστε να προωθείται ο γόνιμος διάλογος ανάμεσα σε θεωρητικές προσεγγίσεις και στη διαμόρφωση πολιτικής.


Όλες οι δημοσιεύσεις του Ινστιτούτου Δημοκρατίας εποπτεύονται από ειδική Επιστημονική Επιτροπή και υπάγονται στη διαδικασία ανώνυμης κρίσης.

 

Οι εκδόσεις διατίθενται από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας και σε κεντρικά βιβλιοπωλεία, ενώ το τριμηνιαίο περιοδικό Φιλελεύθερη Έμφαση διατίθεται από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας, από κεντρικά βιβλιοπωλεία ή μέσω συνδρομής. Το περιοδικό διανέμεται, επίσης, στις βιβλιοθήκες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων και φορέων της κεντρικής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι εκδόσεις διανέμονται στις εκδηλώσεις του Ινστιτούτου Δημοκρατίας και αποστέλλονται δωρεάν στους συνδρομητές της Φιλελεύθερης Έμφασης. Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας έχει διανείμει συνολικά περισσότερους από 20.000 τόμους όλων των εκδόσεών του.


Το εκδοτικό έργο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας παρουσιάζεται συστηματικά στην ιστοσελίδα του.

 

Εκδόσεις

Οι εκδόσεις περιλαμβάνουν τις ακόλουθες ειδικές κατηγορίες: 

 

  • Το τριμηνιαίο περιοδικό Φιλελεύθερη Έμφαση, όπου παρουσιάζονται τεκμηριωμένες αναλύσεις διακεκριμένων ερευνητών και άρθρα γνώμης σημαντικών προσωπικοτήτων από το χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων, της τέχνης και της διανόησης.
  • Τις «Μονογραφίες», όπου δημοσιεύονται μελέτες Ελλήνων επιστημόνων καθώς και σημαντικές ξενόγλωσσες μονογραφίες σε μετάφραση.
  • Τις «Μελέτες Πολιτικής, Οικονομίας και Διπλωματίας», σειρά αυτοτελών εργασιών για εξειδικευμένα θέματα.
  • Τα «Κείμενα Εργασίας», όπου παρουσιάζονται τα πρακτικά εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.
  • Τα «Λευκώματα», ειδικές εκδόσεις με πλούσιο φωτογραφικό ή εικαστικό υλικό.
  • Τις «Ηλεκτρονικές Εκδόσεις», όπου παρουσιάζονται αναλύσεις για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.
  • Σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Springer τις ξενόγλωσσες σειρές: “The Konstantinos Karamanlis Institute for Democracy Yearbook”, ετήσια έκδοση πολιτικών και επιστημονικών αναλύσεων για θέματα αιχμής και “The Konstantinos Karamanlis Institute for Democracy Series on European and International Affairs”, όπου δημοσιεύονται συλλογικοί τόμοι για ειδικές θεματικές.

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΔΟΣΕΩΝ

 

Αντώνης Ιωαννίδης (Επίκ. Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Νικήτας-Σπύρος Κουτσούκης (Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), Νίκος Μαραντζίδης (Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας), Ρόϊδω Μητούλα (Αναπλ. Καθηγήτρια Χαροκοπείου Πανεπιστημίου), Χαράλαμπος Παπασωτηρίου (Αναπλ. Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου), Πέτρος Σιούσιουρας (Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου), Άγγελος Συρίγος (Επίκ. Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου), Ευάνθης Χατζηβασιλείου (Αναπλ. Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), Αριστείδης Χατζής (Επίκ. Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), Νίκος-Κομνηνός Χλέπας (Αναπλ. Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών).

Δείτε τον κατάλογο των εκδόσεών μας

Copyright © 2011 idkaramanlis | All rights reserved.

Επικοινωνία

Πειραιώς 62
18346, Μοσχάτο
Τηλ. 2109444303
Fax. 2109444860
e-mail: info[at]idkaramanlis[dot]gr