Πίσω

Μπότσιου Κωνσταντίνα Ε.

Μπότσιου Κωνσταντίνα Ε.
Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

Η Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου σπούδασε Ιστορία-Αρχαιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Tübingen, όπου εργάστηκε επίσης ως ερευνήτρια στην Έδρα Jean Monnet for European Integration του Τμήματος Ιστορίας από το 1993 έως το 1995.

Δίδαξε μαθήματα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Ειδική Επιστήμων από το 1999 έως το 2002, ως Λέκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο ίδιο Τμήμα από το 2003 έως το 2008. Από το 2008 είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη νεώτερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία, στην ιστορία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, των διατλαντικών σχέσεων και του ψυχρού πολέμου. Το έργο της περιλαμβάνει μονογραφίες, συλλογικούς τόμους και άρθρα που έχουν δημοσιευθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης, του Διεθνούς Συμβουλίου Αρχείων (ICA), των Modern Greek Studies Association (MGSA), Deutsche Gesellschaft für Amerikastudien (DGfA), Hellenic Association for American Studies (HELAAS).

Έχει διατελέσει  αναπληρώτρια διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών και του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Από το 2001 έως το 2009 ήταν συντονίστρια Εκδόσεων και Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπου σήμερα κατέχει τη θέση της Γενικής Διευθύντριας.

Copyright © 2011 idkaramanlis | All rights reserved.

Επικοινωνία

Πειραιώς 62
18346, Μοσχάτο
Τηλ. 2109444303
Fax. 2109444860
e-mail: info[at]idkaramanlis[dot]gr