Βιογραφικό Σημείωμα
Mέλη
Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου
τ. Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Πρόεδρος Δ.Σ. Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής
Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του ίδιου Πανεπιστημίου.
Δραστηριοποιήθηκε από τα φοιτητικά χρόνια σε κινήματα υπέρ της Ενωμένης Ευρώπης και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Ελλάδας.
Η Ρόδη Κράτσα έχει πλούσια εμπειρία και μακρά θητεία στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, με σημαντικούς ρόλους σε υψηλές θέσεις.  Ευρωβουλευτής από το 1999, εξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2007 και επανεξελέγη Αντιπρόεδρος το 2009. Είχε τις πλέον σημαντικές αρμοδιότητες, όπως η συνδιαλλαγή με τα άλλα θεσμικά όργανα, η πολιτική επικοινωνίας και πληροφόρησης του Ε.Κ, οι ευρώ-μεσογειακές σχέσεις ενώ εκπροσώπησε το Ε.Κ. σε Συναντήσεις Κορυφής και Διυπουργικές Διασκέψεις.
Υπήρξε μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μεταφορών, Ελέγχου του Προϋπολογισμού, Ισότητας των Φύλων, με σημαντικές πρωτοβουλίες και πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο.
Εργάστηκε συστηματικά για την εμβάθυνση των σχέσεων της Ε.Ε. με σημαντικές περιοχές του κόσμου, ιδιαίτερα την απέναντι όχθη της Μεσογείου, τις χώρες του Καυκάσου,  του Αραβικού Κόλπου αλλά και της Λατινικής Αμερικής. Συμμετείχε σε πρωτοβουλίες για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή ενώ έχει αναλάβει ενεργό ρόλο για την προστασία των δικαιωμάτων των Χριστιανών - όπου υφίστανται διακρίσεις και βία, καθώς και για την προστασία του Ιορδάνη ποταμού. Μετέχει σταθερά σε διεθνή fora και πρωτοβουλίες σε θέματα διεθνούς ανάπτυξης και συνεργασίας, παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονης παιδείας.    
Υποστηρίζει σταθερά τις δραστηριότητες της κοινωνίας των πολιτών και μετέχει ενεργά σε διάφορες οργανώσεις και οργανισμούς εντός και εκτός Ελλάδος. 
Εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων (1998). Είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης για την Προώθηση των Γυναικών της Ευρώπης-Βραβείο «Γυναίκες της Ευρώπης» (AIPFE), μέλος Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πολιτισμού στην Γενεύη, μέλος του Δ.Σ. του Ευρώ-μεσογειακού Πανεπιστημίου στην Fes του Μαρόκου, μέλος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» Φίλων Πα ιδιών με Καρκίνο στην Ελλάδα. Έχει τιμηθεί από αρχηγούς κρατών, θρησκευτικούς ηγέτες και διεθνείς φορείς. Είναι επίτιμη διδάκτωρ δύο ξένων Πανεπιστημίων.          
Επίσημη ιστοσελίδα www.rodikratsa.eu
Επίσημη σελίδα facebook https://www.facebook.com/RodiKratsa/?fref=ts