Βιογραφικό Σημείωμα
Mέλη
Γιώργος Σωφρόνης
Οικονομολόγος, Δήμαρχος Σαρωνικού

Ο Γεώργιος Σωφρόνης γεννήθηκε το 1978 στο Λαγονήσι του Δήμου Καλυβίων Θορικού Αττικής. Συνέχισε τις μεταλυκειακές του σπουδές στις Οικονομικές Επιστήμες, αποκτώντας το αντίστοιχο πτυχίο από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College). Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών του σπουδών δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα. 
Έχει πολύχρονη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, καθώς έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος κατά την περίοδο 2007 - 2010, ενώ το 2009 ανέλαβε καθήκοντα Αντιδημάρχου Οικονομικών, Τεχνικής Υπηρεσίας, Πολιτικής Προστασίας καθώς και Αναπληρωτή Δημάρχου. Το 2011 επανεξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σαρωνικού και διετέλεσε Αντιδήμαρχος (2011-2012) στους τομείς των Οικονομικών, της Διαύγειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς επίσης και της Πολιτικής Προστασίας. Από το 2013 έως και το Μάιο του 2014 διετέλεσε Υπεύθυνος Οικονομικών του Δήμου Σαρωνικού. Επιπλέον διατέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών (2013-2014) και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής. Το 2009 πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλυβίων και στη συνέχεια Δήμου Σαρωνικού, της οποίας ήταν υπεύθυνος έως το 2014.

Ο Γεώργιος Σωφρόνης εξελέγη Δήμαρχος Σαρωνικού με το συνδυασμό «Σαρωνικός Αύριο» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014 και ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου την 1η Σεπτεμβρίου 2014.
Από τον Ιανουάριο του 2014 είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Αυτοδιοίκησης ΠΕΤΑ Α.Ε., η οποία εξειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών, μελετητικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών με επίκεντρο την τοπική ανάπτυξη. Επιπροσθέτως, εξελέγη Μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.), Πρόεδρος της Επιτροπής Διασύνδεσης Δήμων & Ευρύτερης Περιφέρειας – ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2019 και Μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Είναι παντρεμένος με την Βανίτα Σωφρόνη και έχουν δυο παιδιά, τον Βασίλη και την Αλεξάνδρα.