Βιογραφικό Σημείωμα
Mέλη
Γεώργιος Στεφανάκης
Δικηγόρος, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.)

O δικηγόρος Γ. Εμμανουήλ Στεφανάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και της Φιλοσοφικής Σχολής του Φράιμπουργκ Ελβετίας. Ολοκλήρωσε όλες τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αρχαία Ιστορία, στο Ρωμαϊκό και Ποινικό Δίκαιο στα Πανεπιστήμια της Χαϊδελβέργης και του Βερολίνου.

Παράλληλα με τη δικηγορική δραστηριότητα που ξεκίνησε στη μεταπολίτευση με τις δίκες της Χούντας, τη Δίκη Πολυτεχνείου και τη δίκη του Ρολφ Πόλε, δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της πολιτικής (Ε.Κ.Ν.Δ. 1974-1977 και Ν.Δ. 1977-1981) και της δημοσιογραφίας (τακτικός συνεργάτης του Βήματος και της Καθημερινής). Διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ε.Ρ.Τ. (1979- 1981).

Έχει πολύχρονη παρουσία ως Μέλος στο U.R.T.I., στην EBU (1981-1983), στην Ένωση Ποινικολόγων, στη Διεθνή Ένωση Ποινικού Ρωμαϊκού Δικαίου, στη Διεθνή Εταιρία Ν.Καζαντζάκη, στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβουλίου (Ε.Σ.Ρ.), στη Πειθαρχική Επιτροπή της Super League και στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου (1977- 1979).

Επιπλέον διατελεί Πρόεδρος της Ορχήστρας των Χρωμάτων του Μ. Χατζιδάκι και Πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου. Χρηματίζει Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ψύχα που επιδοτεί αρχαιολογικές ανασκαφές και είναι Φίλος του Ιδρύματος Ελευθέριος Βενιζέλος.

Έχει δημοσιεύσει δοκίμια, μελέτες και βιβλία όπως “Αναφορά στον Νίκο Καζαντζάκη” (Εκδόσεις Καστανιώτης, 2007), “E-mail στην οδό Αγίου Όρους” (Εκδόσεις Καστανιώτης, 2013), Ευρωπαϊσμός (1985) και άλλα.