Βιογραφικό Σημείωμα
Mέλη
Βασιλική Νάκου
Δημοσιογράφος, Δημοτικός Υπάλληλος

Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει μόνιμα.  Αποφοίτησε από το 18ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας – Δημοσιογραφίας. Ολοκληρώνει τις σπουδές της στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Παράλληλα έχει πιστοποιηθεί για τη συμμετοχή της  σε σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα (Ε.Κ.Δ.Δ.Α) όσο και στο εξωτερικό (Δανία), που αφορούν κυρίως στην Ευρωπαϊκή Κοινωνική και Περιβαλλοντική πολιτική, στην Πολιτική Ηγεσία, στην Πολιτική Επικοινωνία και στον Στρατηγικό Σχεδιασμό.

Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα από τα εφηβικά της χρόνια. Από το 1991 υπηρετεί ως Διοικητικός Υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Από τη θέση αυτή,  της δόθηκε η ευκαιρία να διοργανώσει και να συνοδεύσει το «Πρώτο Καραβάνι Αλληλεγγύης» με ανθρωπιστική βοήθεια στην εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία.  Επιπλέον συμμετείχε στην υποστήριξη του θεσμού «Θεσσαλονίκη, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Nεολαίας 2014» εφαρμόζοντας πολιτικές για τη νέα γενιά.  

Είναι εκλεγμένο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο οποίο διετέλεσε Αντιπρόεδρος κατά το χρονικό διάστημα 2011-2014.

Συμμετείχε στις Εθνικές Εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012, ως υποψήφια Βουλευτής A’ Θεσσαλονίκης.

Τον Ιούνιο του 2013 στο 9ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος της Πολιτικής Επιτροπής  και επανεκλέχθηκε τον Απρίλιο του 2016 στο 10ο συνέδριο του Κόμματος.

Από τον Μάιο του 2016 είναι Αναπληρώτρια Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής συμμετέχει στους Τομείς Κοινοβουλευτικού Έργου της Νέας Δημοκρατίας:  α) Πολιτισμού & β) Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Επίσης είναι μέλος στις Γραμματείες Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Έχει τιμηθεί με τον Ασημένιο Αλέξανδρο από τον Δήμο Θεσσαλονίκης (1992) για τη συμβολή της στην πολιτιστική προβολή της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας Νέων. Έλαβε επιπλέον το Χρυσό μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης (1994) για την οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας σε χειμάζουσες περιοχές των Βαλκανίων. Έχει διακριθεί με Εύφημο Μνεία από την Ιερά Μητρόπολη Πωγωνιανής και Κονίτσης (1991) και από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης (1994).

Είναι ενεργό μέλος πολλών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης καθώς και Γ' Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Σωματείου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ» μιας προσφυγικής αθλητικής ομάδας με ιστορία από το 1928.

Μιλάει Αγγλικά.