Βιογραφικό Σημείωμα
Mέλη
(Μάτα) Σταματία Παπαναστασίου
Επιχειρηματίας

Η Σταματία (Μάτα) Παπαναστασίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έχει δύο κόρες, η μία ζει και εργάζεται στο εξωτερικό και η άλλη τελειώνει Ιατρική στο εξωτερικό. Δραστηριοποιείται στο χώρο των επιχειρήσεων και έχει ιδρύσει δύο εταιρείες στο εξωτερικό.

Σπούδασε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και είναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων Johannesburg και Dublin (California), με εξειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Στρατηγικό Σχεδιασμό (Strategic Planning), στην Επικοινωνία - Πολιτική Επικοινωνία και στους Ανθρώπινους Πόρους (Human Resources). Το διδακτορικό της αφορά στη Δημόσια Διοίκηση. Έχει διδάξει ως επισκέπτρια καθηγήτρια σε Πανεπιστήμια της Τουρκίας και του εξωτερικού. Επιπλέον, έχει διδάξει σε πολλά ευρωπαϊκά και ελληνικά σεμινάρια στο τομέα της Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων. Διαθέτει μακρά εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων, καθώς έχει διατελέσει για 25 χρόνια Διευθυντικό Στέλεχος σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Rhone Poulenc SA, Bristol Myers SA, Colgate-Palmolive SA).

Η πολιτική της δραστηριότητα στη Νέα Δημοκρατία ξεκινά από μικρή ηλικία. Το 2002 εξελέγη  δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Γλυφάδας και υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπήρξε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για πολλά χρόνια. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του  2006,  η υποψηφιότητά της για το Δήμο Γλυφάδας, συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στις δύο επικρατέστερες επιλογές για το τελικό χρίσμα. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Ελληνικής εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων (ΕΕΔΣ), Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνίδων για την Οικογένεια και τη Νεότητα (ΕΝΕΟΝ) Γλυφάδας- Βούλας-Βουλιαγμένης-Βάρης-Ελληνικού, με σημαντική κοινωνική και ανθρωπιστική δράση. Είναι μέλος διεθνών επαγγελματικών σωματείων και οργανισμών, μεταξύ άλλων στη Διεθνή Ένωση Δημοσίων Σχέσεων (IPRA), στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Δημοσίων Σχέσεων (CERP), στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Foreign Press Association), Γερουσιαστής στο Ευρωπαϊκό Εμπορικό Επιμελητήριο (Senator of the European Chamber of Commerce) κ.α.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ορίστηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.