Βιογραφικό Σημείωμα
Mέλη
Μιχάλης Καρλούτσος
Σύμβουλος Στρατηγικής και Ανάπτυξης

Ο Μιχάλης Καρλούτσος χαρακτηρίζεται από το πάθος και την υπερηφάνεια του για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τον σεβασμό και την προσήλωσή του στην Ορθόδοξη Εκκλησία και τις Ελληνικές ρίζες του, την εργασιακή ηθική που του ενέπνευσαν οι γονείς και οι παππούδες του και την αφοσίωσή του στην οικογένειά του. 

Εργάστηκε για περισσότερα από δέκα χρόνια σε πολιτικές εκστρατείες των ΗΠΑ, αρχής γενομένης από την ιστορική προσπάθεια του πολυαγαπημένου μέντορά του, Γερουσιαστή Paul Tsongas, για το Λευκό Οίκο το 1992.  Στη συνέχεια, μετακόμισε από τη γενέτειρά του, Νέα Υόρκη, στη Φιλαδέλφεια, όπου ίδρυσε την MAK Consulting, LLC. Αποτελεί αφανή φωνή επιρροής στην Ουάσιγκτον, με υποστηρικτική δράση για ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας, ειδικά υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, καθώς και για μία δίκαιη λύση στο Κυπριακό. 

Η MAK είναι μπουτίκ εταιρεία συμβούλων, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη επιχειρήσεων σε διεθνές επίπεδο, στις δημόσιες σχέσεις και σε κυβερνητικές υποθέσεις. Εκπροσωπεί ηγέτες της βιομηχανίας, ειδικότερα:

  • στην υγεία (πρωταγωνίστησε σε παναμερικανικό επίπεδο στα προγράμματα Patient Choice και Physicians’ Rights για λογαριασμό πελατών, όπως το δίκτυο Coordinated Health, το Ινστιτούτο Rothman και η AFLAC), 
  • στην εκπαίδευση (εκπροσώπησε την περιφέρεια της Φιλαδέλφεια, της 5ης μεγαλύτερης των ΗΠΑ, στην Κίνηση Σχολικής Μεταρρύθμισης και Επιλογής), 
  • στην ενέργεια (ανέπτυξε στρατηγικά προγράμματα για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου για κολοσσούς του χώρου, όπως η Conocco Philips)
  • στη φιλοξενία.

 

Ο Μιχάλης Καρλούτσος επενδύει μεγάλο τμήμα του χρόνου του στην εθελοντική εργασία, προς όφελος της Ελληνικής και Ορθόδοξης κοινότητας σε ολόκληρη την Ομογένεια. Το 2001, μετά τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, εργάστηκε ως Σύνδεσμος μεταξύ της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Γραφείου Διαχείρισης Κρίσεων της Νέας Υόρκης, για την ανάκτηση των λειψάνων που φυλάσσονταν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Το 2014 συντόνισε την ιστορική κοινή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στα Ιεροσόλυμα. Το 2016 ανέλαβε την “επίσκεψη αγάπης” του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Πάπα Φραγκίσκου και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στους καταυλισμούς προσφύγων της Λέσβου. Παράλληλα, ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, ηγήθηκε της υλικοτεχνικής προετοιμασίας και του συντονισμού της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, που συνεκλήθη στην Ορθόδοξη Ακαδημία της Κρήτης (16-26 Ιουνίου 2016) μετά από 1000 και πλέον χρόνια.