Βιογραφικό Σημείωμα
Mέλη
Ζέττα Μακρή
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, π. Υφυπουργός

Γραμματέας Δ.Σ.

 

Η Ζέττα Μακρή είναι κόρη της Δώρας και του Μιχάλη Μακρή, πρώην βουλευτή Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας. Έχει δύο παιδιά, τον Μιχάλη και τον Κωνσταντίνο,  που είναι Μηχανολόγοι  Μηχανικοί.

Τελείωσε το Ελληνογαλλικό Γυμνάσιο Βόλου και είναι αριστούχος απόφοιτος και υπότροφος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή της συνέχισε τις σπουδές της στο ευρωπαϊκό και κοινοτικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Cambridge. Είναι Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Στα φοιτητικά της χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος της παράταξης ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Το 1984 εξελέγη στο νέο, τότε, θεσμό του Συνοικιακού Συμβουλίου Μεταμορφώσεως και διετέλεσε υπεύθυνη του επιστημονικού τομέα της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. Από την αρχή της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και εκλεγόταν συνεχώς πρώτη σε ψήφους σύμβουλος της Διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Διετέλεσε Γραμματέας του Δ.Σ.Β. κατά την τριετία 1996 – 1999.     

Στις εθνικές εκλογές του 2000 και του 2004 εξελέγη Βουλευτής Μαγνησίας. Κατά τη διάρκεια της βουλευτικής της θητείας διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Παράλληλα υπήρξε μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΟΑΣΕ και της Εξεταστικής Επιτροπής για Εξοπλιστικά Προγράμματα TORMI I.

Τον Δεκέμβριο του 2009 ορίστηκε από τον Πρόεδρο της Ν.Δ, κ. Αντώνη Σαμαρά  Αναπληρώτρια  Γραμματέας Αγροτικού Τομέα της Ν.Δ. Τον Ιανουάριο του 2011 ορίστηκε Αναπληρώτρια Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Συμμετείχε στις  αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010  στο Δήμο Βόλου, ως επικεφαλής του Συνδυασμού «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ, ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» και από τον  Ιανουάριο 2011 έως και τον Ιούνιο του 2013 ήταν επικεφαλής της μείζονος Μειοψηφίας στο Δήμο Βόλου.  

Από τον Αύγουστο του 2012 έως και το Μάρτιο του 2013 διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων. Την 1η Απριλίου 2013 ορκίστηκε Βουλευτής και στις 25 Ιουνίου 2013 ορκίστηκε υφυπουργός Υγείας, όπου και παρέμεινε έως τον Ιούνιο του 2014.                                                                              

Διορίστηκε πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ελλάδος στις 20 Απριλίου 2015, ενώ με απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη ορίστηκε Γεν. Γραμματέας στη νέα Διοίκηση του Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».