Πίσω

Με το ισχύον σύνταγμα αδύνατη η ένταξη

Με το ισχύον σύνταγμα αδύνατη η ένταξη

31/05/11

Έθνος

Εμπόδιο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι το ισχύον Σύνταγμά της, όπως εκτιμά ο υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ενωση, Εγκεμέν Μπαγίς.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου με τις δραστηριότητες της Γενικής Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ τα τελευταία δέκα χρόνια, ο κ. Μπαγίς ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία, στην ενταξιακή αυτή πορεία της, βρίσκεται σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο από πολλά κράτη-μέλη.

Μάλιστα, όπως είπε, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί για την ευρωπαϊκή πορεία λειτουργούν ασταμάτητα.

Αναφερόμενος στο ισχύον σύνταγμα της χώρας του, ο Μπαγίς εκτίμησε πως "δεν φαίνεται πιθανό για την Τουρκία να γίνει μέλος της ΕΕ με το ισχύον Σύνταγμά της".

Πρόσθεσε δε πως η Τουρκία θα έχει σύντομα ένα κοινωνικό Σύνταγμα, που θα καταρτίσουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί της" και αυτό θα είναι μια συναρπαστική εξέλιξη στην πορεία της χώρας προς την ΕΕ.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63107288

Copyright © 2011 idkaramanlis | All rights reserved.

Επικοινωνία

Πειραιώς 62
18346, Μοσχάτο
Τηλ. 2109444303
Fax. 2109444860
e-mail: info[at]idkaramanlis[dot]gr