Πίσω

Φιλελεύθερη Έμφαση, τεύχος 48 (Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2011)

Φιλελεύθερη Έμφαση, τεύχος 48 (Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2011)

10/11/11

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του τριμηνιαίου περιοδικού του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής Φιλελεύθερη Έμφαση (τεύχος 48).

 

Το τεύχος περιλαμβάνει ειδικό αφιέρωμα για το «Μέλλον της σύγχρονης πόλης», στο οποίο δημοσιεύονται εισηγήσεις από ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας στις 2 Ιουνίου 2011, καθώς και δύο θεματικούς φακέλους, με αντικείμενο αφενός τη διασύνδεση περιφερειακής ανάπτυξης και περιβαλλοντικής προστασίας, και αφετέρου την προοπτική διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια.

 

Στην ενότητα Άρθρα Γνώμης:

  • ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Δημήτρης Καιρίδης με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 επισκοπεί τις συνέπειες στις ΗΠΑ και διεθνώς, και
  • ο πρώην Γενικός Γραμματέας στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Εμπορικής Ναυτιλίας Γεώργιος Σ. Βλάχος προτείνει τρόπους αξιοποίησης των ελληνικών λιμενικών εγκαταστάσεων που θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη στην εθνική οικονομία.

 

Στα  Ειδικά Θέματα:

  • ο Χρύσανθος Τάσσης αναλύει τον ιδεολογικό προσανατολισμό του βρετανικού Εργατικού Κόμματος με άξονα την εκλογή του Εντ Μίλιμπαντ στην ηγεσία του, ενώ
  • ο Νίκος Παπαναστασίου ανασκοπεί τη στάση που τήρησε το Λονδίνο την περίοδο 1989-1990 αναφορικά με το ζήτημα της γερμανικής επανένωσης.

 

Το τεύχος ολοκληρώνεται με ένα αφιέρωμα στον αείμνηστο ηγέτη της ανανεωτικής αριστεράς Λεωνίδα Κύρκο, με την ενότητα της Βιβλιοκριτικής, καθώς και με προτάσεις πολιτιστικών δρώμενων για τους επόμενους μήνες.

Copyright © 2011 idkaramanlis | All rights reserved.

Επικοινωνία

Πειραιώς 62
18346, Μοσχάτο
Τηλ. 2109444303
Fax. 2109444860
e-mail: info[at]idkaramanlis[dot]gr