Πίσω

Δελτίο Τύπου τιμητικής εκδήλωσης και έκδοσης: Ο αιώνας του ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ. Διαδρομή στο λόγο και στο χρόνο

Δελτίο Τύπου τιμητικής εκδήλωσης και έκδοσης: Ο αιώνας του ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ. Διαδρομή στο λόγο και στο χρόνο

08/12/11

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής διοργανώνει τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel, αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ (Bασ. Αλεξάνδρου 2), ειδική εκδήλωση προς τιμήν του νομπελίστα ποιητή με τίτλο:

Ο αιώνας του ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ

Διαδρομή στο λόγο και στο χρόνο

 

Την εκδήλωση θα ανοίξει με ομιλία του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν με ομιλίες οι Xavier Bordes, ποιητής και μεταφραστής του Ελύτη στα γαλλικά, Ιngemar Rhedin, Καθηγητής Φιλολογίας, ποιητής και μεταφραστής του Οδυσσέα Ελύτη και της Κικής Δημουλά στα σουηδικά, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Καθηγητής Γλωσσολογίας, πρ. Πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών και Δημοσθένης Δαββέτας, Καθηγητής Φιλοσοφίας, συγγραφέας, εικαστικός και Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού Νέας Δημοκρατίας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής Μαριάνα Πυργιώτη.

 

Στον νομπελίστα ποιητή είναι αφιερωμένο και το τεύχος 49 της τριμηνιαίας επιθεώρησης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Φιλελεύθερη Έμφαση. Στην ειδική αυτή έκδοση δημοσιεύονται κείμενα διακεκριμένων εκπροσώπων της επιστήμης και των γραμμάτων, πλαισιωμένα από πλούσιο και εν πολλοίς αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό. Στην έκδοση- λεύκωμα συμπεριλαμβάνονται φωτογραφίες έργων σημαντικών Ελλήνων εικαστικών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στον πρόλογο της έκδοσης «Το έργο του Ποιητή μας συντροφεύει στο επίγειο ταξίδι μας. Τα χρώματά του φωτίζουν τον γκρίζο κόσμο μας. Ας αναλογιστούμε όλοι μας τις ευθύνες μας απέναντί του και απέναντι στο Λαό μας. Που όλα αυτά τα χρόνια ο Οδυσσέας Ελύτης τον ανέδειξε ως τον πιο αυθεντικό εκφραστή των ιδεών, των αισθημάτων και των ονείρων του».

Copyright © 2011 idkaramanlis | All rights reserved.

Επικοινωνία

Πειραιώς 62
18346, Μοσχάτο
Τηλ. 2109444303
Fax. 2109444860
e-mail: info[at]idkaramanlis[dot]gr