Πίσω

Αναλύσεις

Οικονομία & Ανάπτυξη / Διεθνής Οικονομία & Οικονομική Πολιτική
Η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη και οι ευκαιρίες για τις κινεζικές εταιρίες

Σε άρθρο στη Wall Street Journal γίνεται λόγος για την επέκταση των κινεζικών επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκό έδαφος υπό το βάρος των δυσμενών εξελίξεων για την ευρωζώνη στο σύνολό της. Η αύξηση των κινεζικών επενδύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (από $ 853 εκ. την περίοδο 2003-5 σε $ 43,9 δις.

Διεθνής Πολιτική & Ασφάλεια / Διεθνής Πολιτική
Διεθνής οικονομική κρίση και κινεζική εξωτερική πολιτική: Ευκαιρία ή παγίδα;

Αύγουστος 2011

Η οικονομική κρίση που ταλανίζει μερικές από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη δημιουργεί δυσκολίες για κάποιες (ΗΠΑ, ΕΕ, Ιαπωνία) και ευκαιρίες για κάποιες άλλες, ιδιαιτέρως τις αναπτυσσόμενες (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία). Ιδιαίτερα για την Κίνα (δεύτερη ισχυρότερη οικονομία) παρουσιάζεται η ευκαιρία να καταστεί η σημαντικότερη χώρα και όχι μόνο από οικονομικής άποψης.

 

Διεθνής Πολιτική & Ασφάλεια / Διεθνής Ασφάλεια
Η εξόντωση του Osama Bin Laden: Συνέπειες και επιπλοκές

Μάιος 2011


 


Τα ξημερώματα της Κυριακής 1ης Μαΐου 2011 εξελίχθηκε η πολύ θεαματική και αποτελεσματική επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ που έδωσε τέλος στο δεκαετές ανθρωποκυνηγητό του πλέον καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο, του Osama bin Laden


 

Επικαιρότητα 1-19 Απριλίου 2011

Η αδιάκοπη φημολογία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έχει οδηγήσει στην άνοδο του επιτοκίου δανεισμού δεκαετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στην πρωτογενή αγορά δημιουργώντας την αίσθηση της επικείμενης κατάρρευσης της οικονομίας της χώρας.

Ευρωπαϊκή Ένωση / Ο.Ν.Ε.
Απολογισμός της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (24-5 Μαρτίου 2011) και κριτική

Απρίλιος 2011

 

Η σύνοδος κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24-25 Μαρτίου 2011 κατέληξε σε δύο σημαντικές συμφωνίες για το μέλλον της Ένωσης: στην θέσπιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) των οικονομιών της Ευρωζώνης που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στο μέλλον αντικαθιστώντας τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης, που εξασφάλισε την χρηματοοικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, και στο Σύμφωνο για το Ευρώ +

Οικονομία & Ανάπτυξη / Διεθνής Οικονομία & Οικονομική Πολιτική
Ο Αμερικανικός εφιάλτης

Απρίλιος 2011


 


Η επανάληψη του δράματος στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό του 2012 δείχνει το βαθμό πόλωσης του αμερικανικού πολιτικού συστήματος και ακραίας ιδεολογικοποίησης· ιδιαίτερα μετά τις επιτυχίες του Tea Party στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2010.

Διεθνής Πολιτική & Ασφάλεια / Διεθνής Πολιτική
Οι ατελείς μεταβάσεις στον Αραβικό κόσμο

Απρίλιος 2011

 

Οι εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο έχουν δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες και φόβους για τη μελλοντική τροπή των πραγμάτων. Οι διαδηλώσεις στην Τυνησία, την Αίγυπτο, τη Συρία, τη Λιβύη, το Μπαχρέιν, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και την Υεμένη δεν έχουν φέρει τα ίδια αποτελέσματα παρά το γεγονός ότι στρέφονται εναντίον αυταρχικών καθεστώτων ζητώντας περισσότερη ελευθερία.

 

Copyright © 2011 idkaramanlis | All rights reserved.

Επικοινωνία

Πειραιώς 62
18346, Μοσχάτο
Τηλ. 2109444303
Fax. 2109444860
e-mail: info[at]idkaramanlis[dot]gr